Sinds 2018 legt Pijpers Bronbemalingen B.V. gesloten bodemenergiesystemen aan. Een bodemenergiesysteem bestaat uit bodemcollectoren die de temperatuur van de bodem aannemen. Op die manier kan een gebouw of woning worden verwarmd of juist gekoeld. De bodemcollectoren zijn gesloten leidingen en worden meestal aangebracht op dieptes van 50 tot 200 meter in de bodem. Het ontwerp is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de uitgangspunten van de gebouwinstallaties, bodem en regelgeving.

Vraag direct een offerte aan of lees eerst over de werking van het gesloten bodemenergiesysteem en de voordelen van een systeem van Pijpers Bronbemalingen B.V.

De voordelen van een gesloten bodemenergiesysteem van Pijpers Bronbemalingen B.V.:

  • Deskundigheid door jarenlange ervaring en veel kennis van de Nederlandse bodem;
  • Comfortabele warmte en gratis koeling in de zomer;
  • Unieke opbrengstgarantie van 25 jaar;
  • Verzekerd van een goede samenwerking met alle betrokken partijen;
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is een gesloten bodemenergiesysteem? - Pijpers Bronbemalingen B.V.

Soorten bodemenergiesystemen

Een gesloten bodemenergiesysteem onttrekt energie aan de bodem om zo een gebouw te kunnen verwarmen of koelen. Om dit te realiseren, boren we eerst รฉรฉn of meerdere gaten in de bodem. In deze gaten brengen we vervolgens de bodemcollectoren aan, die we daarna onderling verbinden. Deze collectoren zijn gesloten lussen. Ze zijn gemaakt van HDPE-materiaal en gevuld met een milieuvriendelijke antivriesvloeistof met water.

Maar dit is niet de enige optie. Er zijn namelijk ook systemen zonder gebruik van antivriesvloeistof. Bij een dergelijk systeem is het zaak de capaciteit van het bodemenergiesysteem te vergroten. Ook mag de brontemperatuur niet onder de 5 ยฐC komen. Om deze reden moeten we zo’n dertig procent meer boren. De temperatuur in de bodem wordt vervolgens getransporteerd naar de warmtepomp en omgezet tot bruikbare energie voor het gebouw. 

Gesloten bodemenergiesysteem - Pijpers Bronbemalingen B.V.

Comfortabel en voordelig

In de zomer kan het aardwarmtesysteem passief koelen, dus zonder tussenkomst van de warmtepomp. De pomp die het water door de leidingen rondpompt, verbruikt een kleine hoeveelheid energie. Hierdoor wordt het gebouw op een zeer voordelige manier gekoeld en kunt u op een comfortabele manier wonen. Deze vorm van koeling is namelijk geheel onzichtbaar en geluidloos. Dit in tegenstelling tot een kast aan de buitenmuur met ventilatoren, zoals het geval is bij een lucht-water warmtepomp of aircosystemen.

De uitvoering

Pijpers Bronbemalingen B.V. verzorgt het complete ontwerp en de levering van de gesloten bodemenergiesystemen. We zijn tevens volledig gecertificeerd om de werkzaamheden uit te voeren. De boringen voeren wij uit volgens de SIKB norm 2100; kleilagen in de bodem dichten we daarom af middels een grout. Ook is Pijpers Bronbemalingen B.V. SIKB 11.000 gecertificeerd. Wij ontwerpen een robuuste, zuinige en duurzame installatie met een unieke opbrengstgarantie van 25 jaar!

Waarom Pijpers Bronbemalingen B.V.?

Dankzij jarenlange ervaring en onze hoogopgeleide medewerkers kunnen wij u volledig adviseren in het traject, van ontwerp tot aanleg. Vanzelfsprekend werken wij ook op basis van bestek. Tevens verzorgen wij de melding of vergunningsaanvraag bij de gemeente of provincie. Pijpers Bronbemalingen B.V. is volledig gecertificeerd om alle benodigde werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord! Lees hier meer over onze andere diensten.

 

Offerte aanvragen