Pijpers Bronbemalingen B.V. ontstond in 1923. Sinds dag één is het familiebedrijf gevestigd in Nijkerk en momenteel staat alweer de vierde generatie aan het roer.

Van bouwbedrijf tot specialist in bronbemalingen

Begonnen als bouwbedrijf, schakelde Pijpers vanaf 1952 geleidelijk over naar het aanleggen van verschillende systemen van bronbemalingen. Later zijn hier ook bronboringen, infiltratiebronnen en waterzuiveringssystemen aan toegevoegd. Evenals het leveren en aanleggen van sproeiers in vijvers. In 1962 zijn we vanuit het centrum van Nijkerk verhuisd naar het Industrieterrein De Arkervaart. Daar hebben we in 2000 ons huidige pand gebouwd, met een moderne werkplaats en kantoren.

Veiligheid voor alles

Vandaag de dag zijn er 27 mensen werkzaam bij Pijpers Bronbemalingen B.V.. Onze werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend. Van kleine, kortdurige bronbemalingen voor rioolaansluitingen tot langdurige, grote bronbemalingen voor grote ‘kunstwerken’. Denk aan parkeerkelders, tunnels, viaducten en meer. Veiligheid staat hierbij altijd voorop, met de VCA * certificering als waarborg.

Kwaliteit en service

De focus van Pijpers Bronbemalingen B.V. ligt bij het leveren van kwaliteit en service aan onze klanten. Dit kunnen wij bieden dankzij scholing en een halve eeuw ervaring. Onze theoretische en praktische kennis op ons vakgebied kom je overal tegen. Niet alleen op ons kantoor, maar ook in het veld bij onze werknemers. We passen onze expertise dagelijks toe in onze projecten. Zowel in de uitvoeringsfase als op het gebied van advisering.

Pijpers heeft het onderhoud van materialen in eigen beheer. Daardoor kunnen wij onszelf verzekeren van het leveren van kwaliteit aan onze klanten. De kwaliteit van ons werk leidt vanzelfsprekend tot en wordt nog eens bevestigd door onze certificering volgens de NEN-EN-ISO 9001:2008. Daarnaast beschikken wij over het procescertificaat Mechanisch boren BRL SIKB 2100 Protocol 2101 voor onze mechanische boorwerkzaamheden.

Onze service wordt gegarandeerd door vier pijlers. Om te beginnen onze kennis en ervaring, waarmee wij u graag adviseren. Verder beschikken wij over een open bedrijfscultuur met korte lijnen, waardoor we snel en gemakkelijk kunnen schakelen. Daarnaast kunnen wij door onze moderne en efficiënte werkplaatsen op veel manieren en tijdig inspelen op al uw vragen. Ten slotte kunt u ons 24/7 bereiken bij problemen. Dit kan via onze storingsdienst, die bestaat uit gecertificeerde en goed opgeleide monteurs.

Innovatie, research en ontwikkeling

Complexe problemen vragen om inventieve oplossingen. Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, spelen wij op elk terrein in op de specifieke vragen van onze klanten. Wij breiden ons aanbod steeds uit met pompen volgens de nieuwste technologieën.