Pijpers Bronbemalingen B.V. heeft verschillende boortechnieken in huis, waarover u hieronder meer kunt lezen. Al onze boorwerkzaamheden voeren wij uit met onze vrachtwagens. Door het boormateriaal te koppelen aan onze hijskranen kunnen wij ± 7 meter rondom de vrachtwagen boren. Hierdoor kunnen wij vanuit één opstelling meerdere gaten boren. We beschikken over het BRL SIKB 2100 mechanisch boren certificaat.

Gecontroleerd spoelboren

Deze boortechniek gebruiken we voor het aanbrengen van verticale filters op locaties waar handmatig spuiten arbo-technisch niet verantwoord is of niet mogelijk. Ook is deze methode gangbaar bij het aanbrengen van watervoorzieningen en diepboringen. Een holle boorstang wordt aan de boorkop bevestigd, waarmee door middel van waterdruk en een draaiende beweging het boorgat ontstaat. 

Spoelboringen

Met deze techniek brengen we H-balken aan voor een Berliner Damwand. Door een H-balk aan onze boorkop te bevestigen en de grond onder de H-balk weg te spoelen met water, kunnen wij in één stap de H-balken positioneren in de grond.

Avegaarboren

Waar H-balken aangebracht moeten worden boven de grondwaterstand kiezen we voor deze boortechniek. Ook voor het aanbrengen van bijvoorbeeld lichtmasten en infiltratieputten zetten we deze methode in. Hierbij gebruiken we dus geen water, maar doet de boor al het werk. Als men dieper dan de grondwaterstand moet boren, is het niet mogelijk deze methode toe te passen. Het gat zal door de werking van het grondwater namelijk weer dichtklappen.

Holle avegaarboren

Deze methode is hetzelfde principe als avegaarboren. Het verschil is dat een holle buis is toegevoegd aan de boorstang. Hierdoor kunnen wij filters aanbrengen tot onder de grondwaterstand zonder werkwater. Deze boortechniek zetten we dan ook in bij het aanbrengen van filters waar geen werkwater gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld  op locaties waar er vervuiling in de grond en/of het grondwater zit. 

Zuigboren

In plaats van de grond naar boven te spoelen, wordt bij zuigboren het mengsel van water en grond naar boven gezogen. Het resulteert in een nauwkeurigere boormethode om waterbronnen en brandputten aan te brengen. Dit volgens BRL SIKB 2100, waarbij de zandmonsters tevens geclassificeerd kunnen worden volgens NEN 5104.

Aan de hand van onze booropstelling kunnen wij veel uiteenlopende boorwerkzaamheden voor u uitvoeren. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen wij uw vragen beantwoorden en u eventueel van advies voorzien.

 

Offerte aanvragen