Boorwerkzaamheden

Pijpers Bronbemalingen B.V. heeft onderstaande boortechnieken in huis. Al onze boorwerkzaamheden voeren wij uit met onze vrachtwagens. Door het boormateriaal te koppelen aan onze hijskranen kunnen wij ± 7 mtr rondom de vrachtwagen boren. Waardoor wij vanuit één opstelling meerdere gaten kunnen boren. Hierbij beschikken wij over het BRL SIKB 2100 mechanisch boren certificaat.

Gecontroleerd spoelboren

Kan gebruikt worden voor het aanbrengen van verticale filters op locaties waarbij handmatig spuiten arbo-technisch niet verantwoord of niet mogelijk is. Ook wordt dit gebruikt bij het aanbrengen van watervoorzieningen en diepboringen. Een holle boorstang wordt aan de boorkop bevestigd, waarmee door middel van waterdruk en een draaiende beweging het boorgat gecreëerd wordt. 

Spoelboringen

Wordt vaak gebruikt voor het aanbrengen van H-balken voor een Berliner Damwand. Door een H-balk aan onze boorkop te bevestigen en de grond onder de H-balk weg te spoelen met water, kunnen wij in één stap de H-balken positioneren in de grond.

Avegaarboren

Waar H-balken aangebracht moeten worden boven de grondwaterstand of bij het aanbrengen van lichtmasten of infiltratieputten e.d. kan deze methode goed gebruikt worden. Hierbij wordt er dus geen water gebruikt, maar doet de boor al het werk. Als men dieper dan de grondwaterstand moet boren, kan deze methode niet toegepast worden. Het gat zal door de werking van het grondwater namelijk weer dichtklappen.

Holle avegaarboren

Zelfde principe als avegaarboren, alleen met het verschil dat er een holle buis wordt toegevoegd aan de boorstang. Hierdoor is het voor ons mogelijk om filters tot onder de grondwaterstand aan te brengen zonder werkwater. Deze methode wordt dan ook gebruikt bij het aanbrengen van filters waar geen werkwater gebruikt mag worden zoals op locaties waar er vervuiling in de grond en/of het grondwater zit. 

Zuigboren

In plaats van de grond naar boven te spoelen, wordt bij deze methode het mengsel van water en grond naar boven toe gezogen. Dit resulteert in een nauwkeurigere boormethode om waterbronnen en brandputten aan te brengen volgens BRL SIKB 2100, waarbij de zandmonsters tevens geclassificeerd kunnen worden volgens NEN 5104.

Zoals u ziet kunnen wij aan de hand van onze booropstelling vele boorwerkzaamheden voor u uitvoeren. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen wij uw vragen beantwoorden en eventueel van advies voorzien.