Waterbronnen en brandputten

Behoefte aan water is er altijd al geweest. EΓ©n manier om in deze behoefte te voorzien, is het slaan van een waterbron. Vroeger gebruikte men dat water voor het drenken van mens, vee en land. Tegenwoordig is dat nog steeds zo, maar gaat het net iets anders.

Zo worden de bronnen tegenwoordig vooral gebruikt voor het op peil houden van vijvers, het leveren van water voor fonteinen en het sproeien of beregenen van tuinen/perken en landbouwgrond. Verder worden de bronnen de laatste jaren, ter vervanging van het gebruik van water uit de waterleiding, ook steeds meer ingezet als brandput voor de brandweer.

Vernieuwing

Het aanbrengen is ook gemoderniseerd. Zo boren wij, of een van onze boorpartners, deze bronnen en brandputten tegenwoordig volgens het in ons bezit zijnde procescertificaat Mechanisch boren van de SIKB 2100. Hierbij houden wij rekening met de door u gewenste capaciteit van de bron. In het geval van een brandput overleggen wij met de opdrachtgever en de regionale brandweer over de plaats en uitvoering van de brandput.

Naast het boren van de bron, leveren wij ook de benodigde pompen en druksystemen voor elk gewenst debiet. Dit doen wij tevens voor sprinklerinstallaties, in overleg met de leverancier van de sprinklerinstallatie.

Afwerking en nazorg

Ook voor de afwerking kunt u bij ons terecht, of u het nu bovengronds of ondergronds wilt hebben. In het geval van een brandput leveren wij de RVS bronkoppen pasklaar voor de aansluiting van de brandweer. Dit gebeurt bovengronds met een beschermbeugel, of ondergronds in een betonnen put met (zwaar verkeer) deksel.

Tevens voor de controle, onderhoud en inspectie van waterbronnen en brandputten kunt u bij ons terecht. Met onze testinstallatie kunnen wij de capaciteit testen en vastleggen. Verscheidene gemeenten en bedrijven hebben hiervoor al bij ons aangeklopt.

Wij garanderen u een zandvrije levering van bronwater. De bronnen zelf gaan, mits goed onderhouden, tientallen jaren mee.

 

Offerte aanvragen