Pijpers Bronbemalingen B.V.
Vanaf 1932 is Pijpers Bronbemalingen B.V. een familiebedrijf gevestigd in Nijkerk met momenteel de vierde generatie erbij betrokken. Begonnen als bouwbedrijf, is het bedrijf vanaf 1952 geleidelijk overgeschakeld naar het aanleggen van verschillende systemen van bronbemalingen en later ook van bronboringen, infiltratiebronnen, waterzuiveringssystemen en leveren en aanleggen van sproeiers in vijvers. In 1962 zijn we vanuit het centrum van Nijkerk verhuisd naar het Industrieterrein De Arkervaart. In 2000 hebben we daar ons huidige pand met moderne werkplaats en kantoren gebouwd.
Anno 2015 zijn er in totaal 22 mensen bij ons werkzaam. Onze werkzaamheden lopen uiteen van kleine kortdurende bronbemalingen voor rioolaansluitingen tot langdurende grote bronbemalingen voor parkeerkelders, tunnels, viaducten en dergelijke grote kunstwerken. Veiligheid staat daarbij voorop, met de VCA * certificering (VGM Checklist Aannemers versie2008/5.1) als waarborg.

Kwaliteit en service
De focus van Pijpers Bronbemalingen B.V. ligt bij het leveren van kwaliteit en service aan onze klanten. Door scholing en ervaring van een halve eeuw bezitten wij over veel theoretische en praktische kennis op ons vakgebied. Dit zit niet alleen op het kantoor maar zeker ook buiten in het veld bij onze werknemers. Deze kennis passen wij dagelijks toe bij onze projecten, niet alleen in de uitvoeringsfase, maar ook op het gebied van advisering. Omdat wij het onderhoud van ons materiaal ook in eigen beheer hebben kunnen wij onszelf verzekeren dat wij kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten. De kwaliteit van ons werk leidt vanzelfsprekend tot en wordt nog eens bevestigd door onze certificering volgens de NEN-EN-ISO 9001:2008. Daarnaast beschikken wij over het procescertificaat Mechanisch boren BRL SIKB 2100 Protocol 2101 voor onze mechanische boorwerkzaamheden.
Onze service wordt gegarandeerd door vier pijlers. Dit begint bij onze kennis en ervaring, waarmee wij u graag adviseren. Verder beschikken wij over een open bedrijfscultuur met korte lijnen, waardoor we snel en makkelijk kunnen schakelen. Daarnaast kunnen wij door onze moderne en efficiënte werkplaatsen op veel manieren en tijdig inspelen op al uw vragen. Als laatste kunt u ons 24/7 bereiken bij problemen d.m.v. onze storingsdienst, bestaande uit gecertificeerde en goed opgeleide monteurs.

Innovatie, research en ontwikkeling
Complexe problemen vragen om inventieve oplossingen. Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, spelen wij op elk terrein in op de specifieke vragen van onze klanten. Wij breiden ons aanbod steeds uit met pompen volgens de nieuwste technologieën.